Belgische Laurens Sweeck (ERA-Circus) heeft de overwinning behaa

22-09-2017 0
Laurens Sweeck (ERA-Circus) solond naar de overwinning op de 2017 Cross Vegas op woensdagavond met de beroemde Las Vegas Strip die helder in de verte schijnt. De Belg werd door de bergopwaartse zandbak aangevallen en was nooit meer te zien. Laurens broer Diether eindigde tweede met Jeremy Powers (Aspire), die het grootste deel van het werk in de achtervolggroep deed en het podium in derde afrondde.
 
"Het lijkt makkelijk, maar het was niet makkelijk, want het was niet het plan om voor de eerste ronde te komen." Sweeck, die tweede bij de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup in Jingle Cross in Iowa City op Sept. 17, zei. "Ik was eerst in de afkomst, en toen was het al een goede kloof. Ik bleef de pedalen indrukken. Ik was erg blij in de finish. "
 
De 11e editie van Cross Vegas begon op woensdagavond met "The Strip" in de verte voor de laatste keer. Op midweek gehouden tijdens de Interbike-beurs, zal het ras volgend jaar naar Reno verhuizen, want dat is waar Interbike zal worden gehouden. De race wordt echter wel Cross Vegas genoemd.
 
De machten namen de holehot, maar kreeg snel de leiding aan Travis Livermon. De Maxxis-Shimano-renner leidde de race voor de eerste helft van de openingsrit tot de ruiters naar de bergopwaartse zandbak kwamen. Weinig waren in staat om de moeilijke afdeling te rijden en Laurens Sweeck nam voordeel. Hij vloog door de zandput en opende een lood die nooit zou worden gesloten.
 
Een achtervolggroep van Powers, Diether Sweeck, en Michael Van den Ham (Garneau-Easton p / b Transitions LifeCare) werd snel gevormd.
 
Toen de ronden afkwamen, bleef Laurens zijn voorsprong verder uitbreiden en de achtervolgingsgroep ging naar tactiek in plaats van te proberen de leider terug te brengen. Het vertragende tempo liet een paar ruiters toe om de jacht te overbruggen en op het mountainbike kleding podium een ​​schot te geven. Eerst Bjorn Selander (Borah Teamwear aangedreven door Bingham Built) en vervolgens geoff Kabush (SCOTT sports-Maxxis) overbrugd aan de drie chasers.
 
In de laatste ronde werd Laurens geleid door bijna een minuut en het podium werd ingesteld, maar niet de exacte volgorde. Een machtsaanval met een half en een half was de viermalige Amerikaanse kampioen en Diether van de rest van de achtervolginggroep gescheiden.
 
Diether leidde de laatste keer in de bergopwaartse zandbak en rende er doorheen. De machten bobbelden en moesten afstappen en rennen. Dit bleek de beslissende factor goedkope fietskleding te zijn bij machten die de kloof die Diether op de zandbak had gemaakt, niet kon sluiten, terwijl hij liep.
 
Op het einde van de wedstrijd vond een speciaal moment plaats waar Laurens op zijn broer zat en wachtte. De Sweeck broers kwamen samen met Laurens met een Belgische vlag die hij van een fan op de afwerking reed.