Cannondale's Woods over de toekomst: 'Ik kan het niet veroorlove

01-09-2017 0
Opkomende ster Michael Woods werkt rustig om zijn race-toekomst te beveiligen, aangezien Cannondale-Drapac teammanagement desperaat vecht om de squad te redden.
 
Hoewel Cannondale-Drapac een crowdfunding project onthulde dat het team kon helpen overleven, nemen veel renners geen mountainbike kleding kansen.
 
De tweede jaar WorldTour pro bevestigde aan VeloNews dat hij al een paar ijzers in het vuur heeft met andere top-level teams.
 
"Ik zou graag bij dit team willen blijven, maar ik praat tegen een paar teams waar ik echt aan geloof," zei Woods. 'Ik voel me goed over dingen. Het is niet echt een erg verdrietig verhaal voor mij, op dit moment. "
De 30-jarige Woods blijft in zijn tweede grote tour start imponeren. Na het opschieten van twee top-5 afwerkingen op de Giro d'Italia in mei, heeft Woods al een podium met een derde zondag behaald en blijft stabiel in de top 10 overal.
 
Die soort resultaten zullen zeker de aandacht trekken van top-level WorldTour teams.
 
De grote vraag voor rijders als Woods is hoe lang ze zich kunnen veroorloven om te wachten. De meeste teamroosters op WorldTour-niveau zijn fietskleding online bijna eind augustus voor het komende seizoen bijna vol.
 
"Ik ben niet zoals Rigo [Rigoberto Urán]. Ik kan het niet veroorloven om te wachten zolang hij kan, want ik heb geen tweede plaats in de Tour de France, "zei hij. "Alles wat ik nu kan doen is gericht op mijn resultaten en mijn prestatie, omdat ik niets anders kan controleren. En hopelijk zullen de teams die ik echt leuk vind reageren. "
 
Woods heeft namen niet bevestigd, maar zei dat zijn agent de wateren probeert te testen als ze wachten om te zien of Cannondale-Drapac dingen kan samenvullen om een ​​budgettaandeel van 7 miljoen dollar te vullen.
 
Vorig weekend brak het nieuws dat een belangrijke sponsor backed, waardoor er een massaal gat in het budget van het team was. Team baas Jonathan Vaughters werkt frantically om het team te redden. Het management onthulde een potentiële game-changing crowdfunding inspanning woensdag.