Daniel Oss en Peter Kennaugh zijn lid van Bora-Hansgrohe

04-08-2017 0
Bora-Hansgrohe heeft twee grote namen toegevoegd aan het 2018-rooster als het 'officiële' handelsseizoen op dinsdag geopend was.
 
Daniel Oss en Peter Kennaugh zullen met twee-jarige wereldkampioen goedkope wielerkleding Peter Sagan samenwerken in twee jaar deals met Bora-Hansgrohe. Oss, 30, kent Sagan goed. Hij reed op Liquigas toen Sagan in 2010 werd geworden. Oss is lid van BMC Racing in 2013.
 
"Oss was altijd op onze lijst," zei teammanager Ralph Denk. "Hij is een zeer betrouwbare renner die het hele seizoen uitoefent. Daarnaast is hij gewend aan grote leiders, en in ons team speelt hij een belangrijke rol aan de kant van Sagan in de lente klassiekers. '
 
Kennaugh, 28, zal na vier zeven seizoenen bij Team Sky uitgebreide verantwoordelijkheden zien. De tweemalige Britse kampioen reed op twee winnende Tour de France teams. Met deze beweging zal hij meer kansen kunnen nemen voor zijn eigen resultaten.
 
"Peter zal volgend jaar een van onze leiders zijn voor een weekse rondleiding," zei Denk. "We denken dat hij nog steeds potentieel kan verbeteren als renner. Als een sterke mountainbike kleding klimmer, die ook snel in de flat is, zou hij enkele podiumwedstrijden kunnen winnen, en we willen zijn ontwikkeling in deze richting ondersteunen. '