Druk op, maar Yates haalt trucs uit de zak

26-05-2017 0
De druk is aan, maar Adam Yates (24) houdt steeds trucjes uit zijn tas.
 
De Brit stond vast met de topsterren van de Giro d'Italia, daalde achter, kwam terug en viel aan. De 137 kilometer lange etappe 18 door de Dolomieten heeft hem uitgedaagd, maar hij viel op een 12e plaats in Ortisei en genoeg tijd om in de witte trui als beste jonge renner te gaan goedkope wielerkleding.
 
"Ik meen het is alleen mijn tweede keer op GC rijden, er is niet veel druk van het team, maar er zit veel druk op mezelf om iets uit de tas te trekken," zei Yates, gekleed in wit met zijn snawel Orica-Scott team cap omhoog gesprongen.
 
Yates, tweelingbroer en teamgenoot met Simon Yates, verhuisden twee plekken in het algemeen. Hij zit 7:06 achter leider Tom Dumoulin (Sunweb) en 28 seconden voor Bob Jungels (Quick-Step Floors) in de jeugdclassificatie.
 
Veel van de verloren tijd van Yates kwam toen hij en anderen, waaronder Wilco Kelderman (Sunweb) en Sky's Geraint Thomas en Mikel Landa, viel door een geparkeerde politiemotor in fase 9 tot Blockhaus mountainbike kleding.
 
'Ik ben daar,' voegde Yates toe. "Ik verloor nogal wat tijd op de dag dat ik neerstortte. We kwijlen hier en daar, maar in het algemeen zijn we in een goede positie zo goed. '
 
'Hij mag niet de sterkste renner zijn, maar als hij niet in Blockhaus viel, verloor hij vier minuten, dan was hij zeker in een betere positie,' zei teamgenoot Rubén Plaza. "Hij zou de Giro kunnen hebben gewonnen zonder de crash? Ik weet het niet, het is moeilijk om een ​​grand tour te winnen, dus het is moeilijk te zeggen. Maar hij kan deze races in de toekomst winnen. '