Een vierde Tour de France

29-06-2017 0
Chris Froome heeft op woensdag aangedrongen dat hij niet in de gaten was gekomen door het feit dat hij dit jaar nog niet een race kon winnen. Hij zegt dat hij 'frisse' voelt voor een bod voor een vierde Tour de France-overwinning.
 
In de afgelopen vijf jaar heeft de Brit al minstens twee podiumwedstrijden gewonnen die de Tour toetreden, maar dit seizoen heeft hij nog geen overwinning nodig.
 
De Keniaanse-geboren Team Sky-leider dringt erop aan dat hij zijn inspanningen eenvoudig heeft nageleefd, zodat hij sterker kan worden aangezien de Tour vordert.
 
"Ik voel me alsof ik precies moet zijn waar ik moet zijn," zei Froome, die vierde was in het Critérium du Dauphiné eerder deze maand - een race die hij in de drie voorgaande jaren heeft gewonnen, waar hij op de Tour heeft gespeeld.
 
"De Dauphiné was precies wat ik nodig had om dat extra race ritme te krijgen. Ik was erg lichte op race dagen tot aan de Dauphiné, wat betekent dat ik er vaker in de Tour komt dan ik ooit eerder was.
 
"Als de nummers in de training of mijn gevoel op de fiets er iets aan doen, ben ik klaar voor de komende drie weken," voegde de 32-jarige voor de start van de zaterdag in Dusseldorf toe.
 
Froome gaf echter een beetje dubbelzinnig antwoord toen hij vroeg of zijn rivalen hem als kwetsbaarder zouden zien, nog niet gewonnen dit jaar.
 
"Mogelijk. Als de Dauphiné ergens bij was, Richie Porte, zeker in termen van vorm en conditie, zal Richie de man zijn die moet verslaan - en staat op als de sterkste van mijn rivalen. '
 
Australian Porte was vroeger een teamgenoot van Froome's en hielp hem om zijn eerste twee tours in 2013 en 2015 te winnen, voordat hij vorig jaar naar BMC ging.
 
Porte eindigde vijfde vorig jaar en keek de Dauphiné eerder deze maand te winnen voordat hij tactisch op het laatste podium werd ingehaald en met slechts 10 seconden naar Denemarken Jakob Fuglsang (Astana) verloor.
 
Zoals Porte, Fuglsang, Nairo Quintana en zelfs Alejandro Valverde (Movistar) komen de Tour in dit jaar, maar niet Froome.