France kampioen Wiggins zich terugtrekt uit de wielerkleding

02-01-2017 0
De 36-jarige Wiggins postte een verklaring op zijn Facebook en Instagram pagina's, samen met een foto van zijn verzamelde ras truien, medailles en trofeeën.
 
'' Ik heb het geluk om een ​​droom te leven en te voldoen aan mijn kindertijd ambitie van het maken van een leven en een carrière uit de sport die ik werd verliefd op de leeftijd van 12 geweest, '' schreef Wiggins.
 
'' 2016 is het einde van de weg voor dit hoofdstuk, vanaf en naar boven. ''
 
Wiggins is Groot-Brittannië de meest gedecoreerde Olympische met vijf gouden medailles in een uitzetting van acht medailles in vijf games, afgedekt dit jaar, toen hij leiding gaf aan de Britse achtervolging team naar de overwinning in het Rio de Janeiro Games.
 
De zomer van 2012 was het hoogtepunt van Wiggins 'carrière, toen hij voltooide een zeldzame dubbele door het winnen van de tijdrit op de Olympische Spelen in Londen kort na zijn Tour overwinning te midden van een vrolijke sfeer omschreven als' 'Wiggomania' 'door de Britse pers. Een slungelige atleet met een sterke honger naar mooie kleding en Britse rock muziek, werd Wiggins vervolgens geëerd met een ridderschap door koningin Elizabeth II.
 
In de afgelopen maanden heeft hij zich bevond onder de loep genomen om zijn gebruik van dispensaties voor therapeutisch gebruik (TUE) eerder in zijn carrière, nadat hackers gelekt dat hij kreeg intramusculaire injecties van een sterke corticosteroïd dagen voor de drie grote wedstrijden, waaronder de 2012 Tour.
 
Wiggins behandeling werd goedgekeurd door de autoriteiten te fietsen en er is geen suggestie geen regels over de TUE gebroken is geweest. Maar de onthullingen wierp een schaduw over een van de sterkste verdedigers van de anti-doping gevecht.
 
Zowel Wiggins en Team Sky, zijn voormalige team, hebben alle aantijgingen ontkend dan goedgekeurde gebruik van de behandeling van de ruiter.
 
Wiggins vader, Gary, was het maken van een leven in België als profwielrenner toen Bradley werd geboren in het land. Een hard-drinken Australische, Gary verliet zijn Engels vrouw en zoon toen Bradley was twee jaar oud, met Bradley verhuizen naar Londen, waar hij op een arbeidersgezin landgoed woonde. Wiggins nam fietsen op 12 en verzamelde zijn eerste Olympische medaille acht jaar later in het Sydney Games, het winnen van brons op de ploegenachtervolging. Hij voegde eraan toe drie in Athene in 2004, met goud, zilver en brons in drie verschillende evenementen, en werd de eerste Britse atleet in 40 jaar tot drie medailles te winnen op een enkele Olympische Spelen.