Huffman en Rally zijn binnenlandse standouts

20-12-2017 0
Evan Huffman stond in het midden van Magic Mountain Parkway aan de rand van Santa Clarita, Californië, met de verre blik van iemand die nog steeds zijn eigen prestatie verwerkte. "Ik kan niet geloven dat we het net gedaan hebben", zei hij over de hausse van de race-presentator. "Het is nog steeds gewoon surrealistisch."
 
Wat Huffman deed, was een veld achterlaten bij WorldTour-teams en enkele van de beste renners ter wereld, om een ​​etappe van de Amgen-tournee in Californië te winnen. Hij zou het twee dagen later opnieuw doen, waarbij hij twee van de zeven goedkope wielerkleding etappes in de achterzak van één rijder van een nationaal team in de grootste etappewedstrijd van Amerika zou stoppen.
 
Het was inderdaad een surrealistisch seizoen. Huffman, die twee jaar met het Astana WorldTour-team reed voordat hij terugkeerde naar Amerika en zijn dappere Rally-programma, was de opvallende rijder binnen zijn opvallende team. Hij eindigde op punten voor de KOM-competitie in Californië, naast zijn overwinningen in twee etappes, en sloeg dat af met een algemene overwinning en nog een etappe in de Tour of Alberta tegen het einde van het seizoen.
 
Huffman was misschien het speerpunt, maar Rally had een diepe bank. Canadese Rob Britton won de overall in de Tour of Utah, Eric Young won etappes in de Tour of the Gila en Joe Martin en Matteo Dal-Cin verdiende het nationale kampioenschap van Canada. Youngster Sepp Kuss klom met de beste op Mount Baldy in Californië en liet zien dat hij heeft wat nodig is om aan de top mountainbike kleding van de sport te rijden met een zesde overall in de Colorado Classic en de tweede plaats, achter Huffman, in Alberta.
 
Rally, een ploeg op Continentaal niveau in 2017, zal in 2018 de sprong naar de Pro Continental-rangen maken. Dat moet het team helpen toegang te krijgen tot grote Amerikaanse races zoals de Ronde van Californië (alsof bijna een derde van de etappes dit te winnen) jaar zou niet genoeg zijn) en de Colorado Classic. Succes voor kleinere teams kan een tweesnijdend zwaard zijn, terwijl rijkere programma's de kop opsteken om talent te ontwikkelen. Maar Rally hield met succes vast aan veel van zijn fietskleding online beste renners voor 2018, inclusief Huffman.
 
Geen enkele binnenlandse rijder was meer succesvol op de grootste podia van Noord-Amerika dan Huffman en geen enkel nationaal team bleek meer bedreven in het herzien van WorldTour-programma's dan Rally.