Huffman-overwinning slaat Rally's California-campagne op

18-05-2017 0
Twee maanden voordat Evan Huffman van Rally Pro Cycling won woensdag 4 van de Amgen Tour van Californië, kreeg het team seizoensveranderende nieuws. De race in Californië had Rally een ligplaats gegeven in de 2017 race, weken weken van nerveus wachten.
 
In tegenstelling tot andere WorldTour-evenementen, die kleinere continentale squads zoals Rally verbieden van deelname, werd de Amgen Tour of California toegestaan ​​voor twee continentale teams voor de 2017 editie. Rally en Team Jelly Belly kregen plekken, terwijl de andere twee continentale squads van het land, Holowesko-Citadel en Axe Hagens Berman niet hebben gedaan goedkope wielerkleding.
 
In de daaropvolgende dagen worstelde de huishoudelijke fietsscène met de beslissing. De ontwikkelaars van Axeon hadden de 2016 race gefilmd, en de Robin Carpenter van Holowesko had WorldTour rijders op de 2017 Tour of Alberta verslaan. Heeft Rally echt een plek verdiend in een WorldTour race, terwijl Axe en Holowesko gedwongen waren om thuis te zitten?
 
"Het was een moeilijke keuze. Soms slaan we Axeon en Holowesko af, soms slaan ze ons tegen, 'zei Jonas Carney, Rally's regisseur, bij de finish in Santa Clarita. "We wilden mensen laten zien die we hier behoorde."
 
De Californische ligplaats legde extra druk op de Rally om in Californië te presteren. Ook deed het lentesucces van het team. In april domineerde Rally New Mexico's Tour of the Gila; Huffman won het algeheel, het team nam vier of vijf fasen, en vijf rally ruiters eindigden in de top-10. Het team ging naar Californië met een plan: Doe platte stadia met sprinter Eric Young, los Huffman uit in de proefperiode en plaats Britton zo hoog mogelijk op GC mountainbike kleding.