Michael Woods reed met de topklimmers van Vuelta in fase 3

25-08-2017 0
Cannondale-Drapac gaat alles in voor een podiumoverwinning tijdens deze Vuelta a España met Michael Woods.
 
In zijn tweede grote tour start, bevestigde de 30-jarige Canadezen woensdag dat hij in topvorm staat. In wat was een heel goed teken voor wat er in deze Vuelta voorkwam, brak Woods het over de top met de voorste GC-favorieten op de steile klim over het glimmende Middellandse-Zeegebied in Alcossebre.
 
Met deze Vuelta riddled met steile, explosieve beklimmingen, is het Amerikaans fietskleding geregistreerde team aan het wedden dat Woods de goederen zal leveren.
 
"Michael is beter dan hij in de Giro was," zegt Cannondale-Drapac sport directeur Juanma Garate. "We zijn van mening dat hij de toprijders van de goedkope fietskleding top-naar-hoofd kan verslaan. Hij kan dit weekend tegen Chaves, Froome en Contador vechten op klimmen zoals Xorret de Catì en Cumbre del Sol. '
 
Die hoge verwachtingen laten zien hoe ver en hoe snel Woods in de pikbestelling van het team geklommen heeft. In zijn tweede grote tour start, krijgt Woods al een beveiligde renner status.
 
Zijn grote tour debuut op de Giro d'Italia onthulde in mei dat hij de racechips heeft, en kan de dag-in, de uitstapstress en de eisen van het racen van grote tochten behandelen.
 
Een voormalige collegiale runner, Woods postte twee top-fives, en reed in de top-40 op GC op de Giro. Dat kwam vorig jaar op de hakke van een solide WorldTour debuut, toen hij de top vijf bij de Santos Tour Down Under was om het seizoen wielerkleding online te beginnen en tweede in Milano-Torino om het jaar te sluiten. Dit jaar is hij meer ervaren, en zelfs hongeriger.
 
"We weten niet wat zijn limiet nog is," vertelde Garate VeloNews. "Hoewel hij 30 is, is hij als een nieuwe renner. Hij heeft zoveel potentieel. We kennen nog niet zijn potentieel. '