Na kniechirurgie, Alafilippe om Tour de France te missen

11-05-2017 0
Een van de beste jonge ruiters van Frankrijk zal de Tour de France van juli missen. Het team van Quick-Step Floors heeft woensdag aangekondigd dat Julian Alaphilippe een operatie heeft ondergaan en minstens vier weken uit de commissie zal zijn.
 
'Ik kan je niet vertellen hoe verdrietig ik ben, er zijn echt geen woorden,' zei Alaphilippe. "De Tour de France was mijn primaire doel van het jaar en ik mis het, nadat ik eerder de Ardennes-klassieker had moeten overslaan, het is erg teleurstellend wieleroutfits."
 
Team artsen zei dat de operatie om de 24-jarige patellaire laesie te herstellen succesvol was. Alaphilippe zal twee weken na de operatie van woensdag rusten. Dan zal hij twee weken rehabilitatie nodig hebben, en tenslotte kan hij terugkeren naar een fiets. Dit verliet de Franse renner, die in maart derde in Milano-Sanremo was, zonder genoeg tijd om voor de Tour voor te bereiden goedkope fietskleding.
 
"Nu richt ik mij op een volledig herstel en in goede staat te komen voor het tweede deel van het jaar," zei Alaphilippe. "Gelukkig is het seizoen nog lang en ik hoop om terug te springen"
 
Alaphilippe zal ook volgende week de Amgen Tour van Californië missen, waar hij de verdedigende kampioen is.