Sport Vlaanderen's baardverbod zal problemen veroorzaken voor de

29-09-2017 0
Fietsers rijden voor Belgische outfit Sport Vlaanderen kunnen niet meer baarde "van esthetische redenen," vertelde de sportdirecteur van het team dinsdag op de lokale media. Volgens het nieuwsagentschap Belga goedkope wielerkleding.
 
"Ik neem deze maatregel voor de elegantie van fietsen," legde Walter Planckaert uit in het Belgische dagelijkse Het Nieuwsblad.
 
"We zijn een fietsploeg, met ruiters. Niet motocross ruiters of rugby spelers. Snot en voedsel overblijfselen in de baard van een renner in actie, het is vies. "
 
Fietsers voor het tweede klassen Professional Continental team zullen nog steeds sportstoppel hebben, maar elke renner die tegen het volledige baardverbod staat, moet een ander team vinden, voeg Planckaert toe. De 69-jarige ex-professional won in 1976 Tour of Flanders.
 
Gelukkig lijkt het dat er weinig van de Sport Vlaanderen rijders moeten veranderen in hun verzorgingsgewoonten. Op basis van een teamfoto mountainbike kleding die vroeg in 2017 is genomen, zijn de renners allemaal scherpgeschoren.
 
Misschien is Planckaert een kastfan van de New York Yankees. Dat honkbalspubliek beroemt de spelers om baard of haar onder hun uniforme halsbanden te dragen.
 
De laatste hirsute winnaar van een grote lenteklasse was Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), die in 2016 Gent-Wevelgem en Tour van Vlaanderen won. Sagan won ook Kuurne-Brussel-Kuurne in 2017, met een baard en een lang haar om te passen fietskleding online.