Vierde Tour de France overwinning

26-07-2017 0
Ichal kwiatkowski zegt dat hij net zijn baan heeft gedaan om de teamgenoot Chris Froome te helpen, de laatste drie weken een vierde Tour de France te winnen, maar zijn ritten stonden daar uit.
 
De Poolse fietser, winnaar van Milano-Sanremo deze voorjaar, trok de Sky train voor mijl, haalde waterflessen en gaf, wanneer nodig, Froome zijn achterwiel.
 
"Zeker, de camera's waren op mij en zeker zouden mensen kunnen zien wanneer ik daar was, flessen, maar mensen zien dat gewoon omdat de camera's op mij goedkope wielerkleding zijn," vertelde hij VeloNews.
 
"Al mijn teamgenoten hebben een baan gedaan. We reden als een eenheid, alle negen, we hebben G [Geraint Thomas] gemist nadat hij neergehaald was, maar Luke Rowe, Christian Knees, Sergio Henao, Mikel Nieve, Mikel Landa, Vasil Kiryienka en Chris Froome waren we één eenheid. Ik ben dankbaar om deel uit te maken van dat team. "
 
Kwiatkowski kwam voor 2016 in de Sky voor het racen voor team Quick-Floor Floors. Zijn grote tour klimbenen ontwikkelden zich voorbij het punt dat hem 11de in de 2013 Tour de France verdiende. Vaak zullen de televisiekamera's hem in de derde helft van een podium spotten die Sky over de voorlaatste pas in een bergstadium leidt. Hij zou doorgaans naar de laatste pas gaan, voordat hij het overgaat aan Spanjaarden Nieve en Landa.
 
"Dat het echt belangrijk is om op één doel te concentreren," zei hij toen hij vroeg wat hij van deze Tour leerde. "Het was leuk om alleen op Chris te rennen voor de GC, en dat was belangrijk om te zien dat als je er gewoon op concentreert, dan kan je de hele drie weken echt goed presteren. Dat is mijn les. '
 
Hij leerde zijn lessen na jaren van werken. Met de Quick-Step voor vier seizoenen won hij het Amstel Gold Race, de Volta ao Algarve en het wereldkampioenschap 2014 in Ponferrada. Sky zag potentieel met Kwiatkowski's ritten, waaronder zijn mountainbike kleding 11e in de 2013 Tour, en ondertekende hem voor de Ardennen klassiekers en kleinere podiumwedstrijden.