Vuelta-gebonden Nibali belooft om te vechten voor de overwinning

10-08-2017 0
Zal de Vuelta een España de voornaamste tour van 2017 zijn?
 
Het is zeker op die manier te stapelen. De vier-keer Tour de France-winnaar Chris Froome (Sky), Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale), Fabio Aru (Astana) en Alberto Contador (Trek-Segafredo)
 
De laatste om zijn aanwezigheid te waarborgen bij de startlijn 19 augustus in Nimes, Frankrijk, is de Vincenzo Nibali van Bahrein-Merida. In een interview gepubliceerd op de officiële website van La Vuelta, zei de Vuelta-winnaar van 2010 dat hij in de vechtvorm zou zijn voor de Spaanse grand tour.
 
"Ik zal in de topvorm zijn voor de Vuelta," zei Nibali. "Ik heb altijd de Vuelta leuk vond. Ik heb het gewonnen, en de cursussen in Spanje passen me goed aan. Zoals altijd zal ik het beste doen. '
 
De 32-jarige Nibali won de 2010 Vuelta om zijn opkomst te winnen als grote rondwinnaar. Twee overwinningen in de Giro d'Italia en zijn winnaar in 2014 in de Tour de France maken hem slechts één van de zes renners die alle drie de grote toernooien hebben gewonnen.
 
Nibali zag er de 2013 Vuelta in de tas te hebben, waardoor veel van de wedstrijd alleen de jersey verloor in de laatste dagen naar Chris Horner, die de oudste grote tourwinnaar werd en de eerste Amerikaan om de Vuelta te winnen.