Wat hebben een handvol voormalige UCI WorldTour-proffers

09-06-2017 0
Wat hebben een handvol voormalige UCI WorldTour-proffers, raceambtenaren, fotografen en een paar journalisten gemeen? Ze zaten allemaal in de veiligheidskursus van de UCI-chauffeur aan de vooravond van de 2017 Giro d'Italia goedkope wielerkleding.
 
Na aanleiding van een reeks hoogprofiele botsingen tussen voertuigen en racers, met inbegrip van een sterfte met Antoine Demoitié in vorig jaar Gent-Wevelgem, doet de UCI het wat hij kan om het roerende dier van een high-speed peloton te houden Van maximaal 100 voertuigen die er langs zitten, zo veilig mogelijk.
 
Een deel van die inspanning is een poging van de UCI om de raceconvooi-chauffeurs op de hoogte te stellen van hun verantwoordelijkheden en verplichtingen.
 
Het is een veiligheidsbaan van de bestuurder, in tegenstelling tot andere. Tot nu toe hebben er meer dan 350 mensen deelgenomen aan 11 programma's in 2017.
 
"Veiligheid is belangrijk, en we hebben in België een slecht jaar gehad. We kunnen niet benadrukken hoe belangrijk dit is, "zei de internationale commissaris Philippe Mariën van de UCI. "De UCI is hier niet om te vertellen dat je een slechte baan doet, maar soms moeten we onszelf in de gaten houden om te kijken of we een goed werk doen. Nu is het een wekroep mountainbike kleding. '
 
Bestuurdersveiligheid tijdens een fietswedstrijd was iets dat voor een groot deel vanzelfsprekend werd genomen. Een generatie geleden was het konvooi relatief klein, en slechts een handvol motorfietsen en teamauto's lagen de wegen langs het peloton. De meeste van deze chauffeurs waren ex-pros die de unieke pacing van een fietsrace wisten. Ze gingen vaak van race naar race langs de hele kalender.
 
Dat is in de afgelopen decennia ontwikkeld, vooral bij grotere internationale evenementen, aangezien meer media, VIP, teamondersteuning en officiële voertuigen in het raceconvooi worden geperst. Voeg hedendaagse verkeersmeubels toe, die ontworpen zijn om het dagelijkse verkeer te vertragen, en het rijden in de racecaravan vereist unieke vaardigheden en bewustzijn.
 
Tot op heden had geen van de convoy-chauffeurs enige speciale vergunning of instructie nodig voordat ze achter het stuur wagen om het peloton te achtervolgen.
 
Dat veranderde na 2011, toen een VIP-auto een toonaangevende uitbraak in podium 9 in de Tour de France sloeg, Juan Antonio Flecha op de grond sloeg en Johnny Hoogerland in een prikkeldraad hek.