Wielergeschiedenis is doorspekt met 'wat als'-momenten

17-11-2017 0
Wielergeschiedenis is doorspekt met 'wat als'-momenten. Wat als die Franse fan Eddy Merckx niet op de Puy de Dome sloeg? Wat als douaniers nooit Willy Voet in zijn Festina-teamauto hebben getrokken? Wat als Cadel Evans geen lekke band had op het slechtste moment van de 2009 Vuelta a España? We blijven alternatieve scenario's overdenken hoe races werden uitgespeeld goedkope wielerkleding.
 
Dit afgelopen seizoen gaf ons een handvol nieuwe, wat-als-momenten om over na te denken. Vandaag gaan we dieper duiken in Parijs-Roubaix.
 
Zoals je je misschien herinnert, waren we wielerfans aan het kwijlen over een mogelijk knokpartij tussen wereldkampioen Peter Sagan en Olympisch kampioen Greg Van Avermaet langs de Roubaix-keien. Komend in het raceweekend had Van Avermaet Sagan verslaan gedurende het klassiekerseizoen, hem verslaan op Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Sagan had een resultaat nodig en met zijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen presenteerde Paris-Roubaix zijn laatste mountainbike kleding kans om een ​​grote klassieker te winnen in 2017.
 
Het toneel was klaar voor een gevecht en toen - CRAP! - Sagan vlakte 77 kilometer te gaan. Hij joeg terug naar de groep. Hoop was niet verloren! En toen kreunden we collectief terwijl hij opnieuw 30 km te gaan raakte. Die laatste lekke band sloeg hem bijna uit de finale, die Van Avermaet een sprint pakte in de Roubaix velodrome.