goedkope fietskleding

15-06-2017 0
Een langverwachte onafhankelijke rapportage in British Cycling, gepubliceerd op woensdag, zegt dat het binnenlandse bestuursorgaan van de sport gebrek aan "goed bestuur" heeft en er was een 'cultuur van angst' binnen het circuit van het circuit.
 
Het rapport, dat is samengesteld door een panel van vijf leden, onder leiding van de Britse roerende stoel Annamarie Phelps, is evenwel niet zo vervelend over British Cycling als het ontwerp dat in maart naar de Daily Mail is gelekt, hoewel de conclusie van de 'cultuur van angst' blijft mountainbike kleding.
 
Het paneel begon in april 2016 na de beschuldigingen van seksisme en pesten over de toenmalige Britse fiets-technische regisseur Shane Sutton door de vrouwelijke rider Jess Varnish en vervolgens door diverse andere fietsers. Het heeft bewijs genomen van meer dan 100 voormalige ruiters en medewerkers goedkope fietskleding.
 
Het rapport - zeven pagina's korter dan de gelekte versie - zei dat Sutton, die vervolgens voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio ontslag heeft genomen, mocht werken in een 'power pocket' zonder echt te reageren op iemand.
 
Phelps verklaarde op een persconferentie na de publicatie van het rapport waarom het iets afwisselde van de conceptversie.
 
"Het panel heeft het ontwerp grondig beoordeeld in het licht van de nieuwe informatie die eraan is verstrekt," zei Phelps.
 
"Het is belangrijk om te herhalen dat de bevindingen en aanbevelingen van het panel unaniem en volledig onafhankelijk waren.
 
"Soms kwam de cultuur en het klimaat hierbij af. De situatie is niet eenvoudig, "voegde de 51-jarige toe. Zij is een voormalige roeien wereldkampioen in de vrouwenlichtgewicht coxless vier.