Quintana debuteert 2018 op thuiswegen

06-11-2017 0
Wat wordt het grootste wielerfeest in 2018? Vergeet de Kapelmuur. De Champs-Élysées? Een theekransje. Als je een echte fiesta wilt, pak je in februari je koffers voor mountainbike kleding Colombia.
 
Moivstar bevestigde vrijdag dat Nairo Quintana zijn 2018-campagne zal debuteren tijdens een nieuwe, zesdaagse race genaamd "Colombia Oro y Paz" (Goud en Vrede) van 6 tot 11 februari.
 
"Het wordt een groot evenement, want Nairo racet niet vaak in Colombia", zei Movistar-manager Eusebio Unzué. "Ik zou willen voorstellen dat je het niet mist."
 
Quintana is een superster in Colombia en zijn status als nationale held overschaduwt zijn status als wielerster. Toch rijdt hij zelden op binnenwegen sinds hij in 2012 prof werd.
 
In feite was de laatste keer dat hij in Colombia reed tijdens de nationale kampioenschappen 2015 en 2016. In wat misschien een voorproefje is van wat er in petto goedkope wielerkleding is, hebben fans gedurende die races de route 10-diep ingeslagen.
 
"Het enthousiasmeert me om thuis te kunnen racen", zei Quintana tijdens een media-dag om de herfstbijeenkomsten van Movistar af te sluiten. "Ik ga daar zelden racen en daar zal ik zeker mijn seizoen debuut maken."
 
De race zal een 2.1 UCI-gerangschikt evenement zijn, wat betekent dat WorldTour-teams kunnen opstellen naast teams uit de UCI America Tour. Movistar zei dat de andere Colombianen ook aanwezig zullen zijn, waaronder Dayer Quintana, Winner Anacona en Carlos Betancur.
 
Voor Quintana is Colombia de eerste stap om 2017 te vergeten en zijn voet aan de grond te herontdekken.