Verzenden

Welke landen zullen u verzenden?

We zijn beiden trots op zijn en zich inzetten voor onze grote internationale publiek en het schip naar alle landen in de wereld. Maar we zijn in staat om snel, goedkoop en efficiënt internationale leveringen te verstrekken.

Hoe snel wordt mijn bestelling verzonden?

Vanwege het brede scala van producten die wij verkopen, en de verschillende aanpassingsopties die wij aanbieden, is er geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag, dus we zullen ons best doen om de verschillende scenario's uit te leggen zoals u bent natuurlijk van harte welkom contact met ons op voor een accurate levering citeer op een specifiek product.

Van tijd tot tijd, de elementen niet op voorraad om verschillende redenen, zoals vertragingen in de levering van leveranciers of tijdelijk tekort aan voorraad. Onder deze omstandigheden, stock algemeen ontvangen ongeveer 7-10 werkdagen, op welk moment het onmiddellijk aan u worden verzonden. Als u een bestaande bestelling, kunt u uw bestelling de geschiedenis in uw rekening, die nadere informatie over de huidige status krijgt. Als u wilt een nieuwe bestelling te plaatsen, neem dan gerust contact met ons op om de leveringsvoorwaarden te verduidelijken.

Kan ik mijn afleveradres wijzigen?
Tot dat moment uw bestelling is opgehaald voor de scheepvaart, bent u in staat om uw afleveradres te wijzigen.

U kunt uw verzendadres te werken door in te loggen op uw pagina Mijn account en bekijk Mijn bestellingen samenvatting.

Binnen de specifieke volgorde pagina als je de muisaanwijzer op het ontvangen van gegevens vindt u een optie om zowel uw factuur- en verzendadres te wijzigen zien. updaten simpelweg uw adres en uw zending zal naar het opgegeven adres gestuurd.

Zodra de bestelling is voor verzending geplukt, is het te laat voor ons om het adres te wijzigen, en de mogelijkheid om het adres op je account te wijzigen verdwijnen.
Hoe weet ik dat mijn bestelling is verzonden?
U ontvangt een e-mailbericht een ander bericht wanneer uw bestelling voor verzending geplukt, dan wanneer de bestelling wordt verzonden.

U kunt ook de huidige status van uw pagina Mijn account te controleren.
Wat zal er gebeuren als er niemand in toen mijn pakket is afgeleverd?
Als onze bestellingen een handtekening nodig, de postbode niet in staat zijn om het pakket te leveren als er niemand thuis is. In deze gevallen wordt het pakket naar uw lokale sorteren kantoor, waar deze beschikbaar voor pick-up zal zijn.

In theorie, de postbode laat een kort bericht dat u de aflevering gemist en informeren u over de wijze waarop het rendement te halen. Maar onze ervaring, is dit vaak niet gebeurt en het is mogelijk dat u een levering kan missen en niet gemeld. Daarom moet u deze optie in gedachten te houden als het is waarschijnlijk dat je een aflevering gemist.

Als u nog niet het pakket van uw lokale sorteercentra kantoor hoeft te verzamelen, zal het uiteindelijk worden teruggestuurd naar ons. Periode sorteercentrum houdt pakket heeft de neiging te variëren en is niet onder onze controle. Items terug naar ons voor niet-levering kan naar u terug worden gestuurd, maar extra verzendkosten zal optreden.

Wat gebeurt er als mijn bestelling niet aankomt?
In het geval dat uw pakket niet aankomt, meldt het ons. Binnen uw klantgegevens pagina vindt u informatie over hoe lang moet worden gewacht voordat het melden van een vermiste levering, maar ook als een kans om dat te doen vinden.

Als het pakket daadwerkelijk verloren is gegaan, zullen we stuur dan uw artikel of geven een volledige terugbetaling als u niet meer nodig hebt.

Ik wil graag nadere informatie te vragen?

Als u meer informatie wilt over alle aspecten van uw bestelling of andere diensten van onze website, onze klantenservice is meer dan blij om je te helpen. U kunt een kaartje, die bij onze klantenservice zullen worden beoordeeld en zo spoedig mogelijk beantwoord dienen.